KAA Gent Ladies verschalken Mechelen in spektakelduel

In de Super League leggen we de heenronde van de reguliere competitie neer. En dat doen we met een aantal héél erg interessante duels. Zo was er ook de clash tussen de KAA Gent Ladies en KV Mechelen.

De KAA Gent Ladies willen ook dit seizoen play-off 1 halen. En dan is puntenverlies tegen ploegen als KV Mechelen eigenlijk helemaal uit den boze. Alle hens aan dek dus in Wondelgem, waar we een interessante pot voetbal voorgeschoteld kregen.

Karlijn Helsen kon met twee vroege doelpunten tot twee keer toe haar team op voorsprong zetten, tussendoor had Bouharat gelijkgemaakt. Dankzij Bosteels en Maximus werd de tweede helft al een maat voor niets: 4-1 bij de koffie.

6-2

Zowel Alixe Bosteels als Amber Maximus wisten ook na de rust hun tweede doelpunt te scoren, op het uur zette Aster Janssens de eindcijfers vast op een zware 6-2 voor de Buffalo's. Die verstevigen zo hun positie in de stand en zijn nu gedeeld derde.

Voor Malinwa is de heenronde afgelopen met twee overwinningen tegen staartploegen Woluwe en Charleroi. Tegen de zeven teams boven hen werd geen enkel punt gepakt, met een doelsaldo van -18 is er ook duidelijk nog werk aan de winkel.