Serneels hakt knopen door: Belgian Red Flames met deze selectie op zoek naar groepszege Nations League

Serneels hakt knopen door: Belgian Red Flames met deze selectie op zoek naar groepszege Nations League
Foto: © photonews

Ook in het vrouwenvoetbal is er vanaf heden een Nations League. De loting was zwaar, maar de Flames zijn met een knappe 7 op 12 aan de strijd begonnen. Wat krijgen we in de volgende twee wedstrijden?

Vanaf september tot december 2023 worden er zes topwedstrijden gespeeld door de Belgian Red Flames. Na een overwinning tegen Nederland en een gelijkspel tegen Schotland werd in een dubbel duel tegen Engeland een keertje verloren, maar ook een keertje gewonnen.

En dus hebben de Flames nog steeds alles in eigen handen. Thuis winnen van Schotland en op bezoek in Nederland en de finale in de Nations League is binnen. Daar wordt in het voorjaar van 2024 gestreden voor twee tickets voor de Olympische Spelen in het Franse Parijs.

De selectie voor de laatste duels in de Nations League-groepsfase is alvast gemaakt. Bondscoach Ives Serneels haalt onder meer Amber Tysiak terug bij de selectie. De verdedigster van West Ham United was er al een tijdje niet meer bij door blessureleed, maar nu dus wel opnieuw. 

Met Amy Littel, Marie Detruyer, Jill Janssens en Welma Fon zijn er nog een aantal jonge Flames in de selectie opgenomen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties