Vrouwen: KV Mechelen blijft leider in 2B en vergroot voorsprong op concurrentie

Vrouwen: KV Mechelen blijft leider in 2B en vergroot voorsprong op concurrentie
Foto: © Photonews

Ook in de tweede nationale van het vrouwenvoetbal zijn we opnieuw begonnen aan een nieuw seizoen. De speeldag van het voorbije weekend leverde opnieuw vuurwerk op.

In 2B is KV Mechelen ondertussen de leider. En ook na afgelopen weekend is dat nog steeds het geval, want de Maneblussers haalden het na een prangertje op bezoek bij STVV.

Manon Kauffmann had een vroege voorsprong voor Malinwa via Siska Demoulin ongedaan gemaakt. En pas in minuut 93 kon de ingevallen Abigail Van Essen alsnog scoren om zo de drie belangrijke punten mee te pakken naar Mechelen.

Spektakel in Vosselaar

In de stand doen de Mechelaars een prima zaak. Ze hebben nu zes punten voorsprong op Bilzen, dat verloor op bezoek bij Bosdam Beveren. Het werd 3-1 dankzij onder meer twee snelle doelpunten van Silvy Michiels. Ook zij hebben nu zestien punten en verloren nog niet dit seizoen.

Vosselaar komt op een gedeelde tweede plaats, na een spektakeloverwinning tegen Genk C. Lucinda Michez zorgde voor een hattrick bij de thuisploeg, Julia Bollen bij de bezoeksters. Uiteindelijk werd het niet minder dan 8-4. Brasschaat liet twee punten liggen tegen Melsele (3-3) en is zo plots vijfde in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties