De plannen van Ben Weyts voor het vrouwenvoetbal richting ... twee Vlaamse stadions

De plannen van Ben Weyts voor het vrouwenvoetbal richting ... twee Vlaamse stadions

Het is minister Ben Weyts menens in zijn betrachting om het WK voor vrouwen in 2027 te organiseren samen met Nederland en Duitsland. En daar horen ook opsmukwerken bij.

"We willen het WK voetbal voor vrouwen echt binnenhalen. Vlaanderen is daarom bereid om onze stadions waar het toernooi zou doorgaan ook financieel te steunen, voor aanpassingen die enkel voor dit evenement noodzakelijk zijn. Dit WK zou ons vrouwenvoetbal een enorme boost geven", alus ben Weyts op X. De FIFA zal volgend jaar op zijn congres van 17 mei beslissen waar het WK 2027 plaatsvindt. 

Er zou gespeeld worden in Charleroi (in het nieuwe nog te bouwen stadion van de Zebra's), Gent, Genk en Anderlecht. Het Koning Boudewijnstadion wordt inderdaad niet meegenomen in de zaak.

BNG2027

"Break new ground #BNG2027" is de naam van de campagne, uiteraard ook verwijzend naar Belgium, Netherlands en Germany - de drie landen waarin het WK 2027 zou moeten doorgaan. Voor de Flames zelf zou het een debuut zijn op een wereldkampioenschap.

Eerst proberen ze zich nog te plaatsen voor de Olympische Spelen via de Nations League, daarna is er de EK-kwalficatiecampagne voor het EK 2025.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties