Belgian Red Flames hebben groepswinst in eigen handen, Olympische droom stap dichterbij? Serneels zeer duidelijk

Belgian Red Flames hebben groepswinst in eigen handen, Olympische droom stap dichterbij? Serneels zeer duidelijk
Foto: © photonews

Ook in het vrouwenvoetbal is er vanaf heden een Nations League. De loting was zwaar, maar de Flames zijn met een knappe 7 op 12 aan de strijd begonnen. En dus mogen de Red Flames nog steeds dromen van groepswinst én de Olympische Spelen, al wil bondscoach Serneels de voetjes op de grond houden.

Met een 7 op 12 hebben de Flames nog steeds alles in eigen handen. Thuis winnen van Schotland en op bezoek in Nederland en de finale in de Nations League is binnen. Daar wordt in het voorjaar van 2024 gestreden voor twee tickets voor de Olympische Spelen in het Franse Parijs.

Bondscoach Ives Serneels wil echter niet te ver vooruitkijken, want als de Flames derde worden in hun groep moeten ze nog een barrage afwerken om in de A-groep van de Nations League te blijven. Het kan dus nog snel verkeren.

Parijs is nog heel veraf

"En als we twee keer verliezen kunnen we zelfs nog rechtstreeks degraderen. Alles is nog mogelijk in deze groep, dus we willen niet te ver vooruitblikken", blijft Ives Serneels rustig bij de hele zaak. 

"Parijs is nog heel veraf. Ik wil niet dat er in de spelersgroep of de staf al over gepraat wordt. De realiteit is dat we nog een derde van de groepsfase af te werken hebben." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties