Flames hebben alles in eigen handen, maar bij rekensom wordt het raar: "Bizar dat het kan met Engeland én Schotland in dezelfde groep"

Flames hebben alles in eigen handen, maar bij rekensom wordt het raar: "Bizar dat het kan met Engeland én Schotland in dezelfde groep"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames nemen het vrijdagavond op tegen Schotland in het King Power @ Den Dreef. Met de steun van de fans in een uitverkocht stadion moet het gaan gebeuren om minstens derde te worden in de groep én te dromen van meer.

Winnen van Schotland en in Nederland en de Belgian Red Flames plaatsen zich voor de finale van de Nations League. Daar zullen ze in de halve finales spelen om een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen.

Maar eerst moet dus Schotland voor de bijl. "Een vol huis? Het sfeervak, de fanfare, ... Allemaal belangrijk om ons vooruit te stuwen", is Serneels daarmee tevreden. Hij hoopt op een zege van de Flames tegen Schotland en wil pas dan kijken naar de clash met Nederland.

Red Flames
© photonews

Dat Schotland en Engeland in dezelfde poule van de Nations League zitten? Dat vindt de bondscoach wel vreemd, aangezien Engeland de vertegenwoordiger is of kan zijn van Groot-Brittannië op de Olympische Spelen ... en er dan ook Schotse spelers kunnen worden opgeroepen.

Team GB

"Als Team GB zich kwalificeert moeten er verplicht 3 Schotse speelsters mee. Ze hadden die Britten op voorhand uit elkaar moeten houden. Een spijtig voorval", aldus Serneels. Ook Tessa Wullaert begrijpt er niets van.

Maar goed: de Flames hebben alles in eigen handen, met een 6 op 6 zijn ze er altijd bij. In andere gevallen kan het rekenen worden.

De huidige stand:

1. Nederland 9
2. België 7
3. Engeland 6
4. Schotland 1

Vrijdag is er België-Schotland en Engeland-Nederland. Dinsda volgt dan Nederland-België en Schotland-Engeland. Als Nederland wint in Engeland, dan wordt de clash met België mogelijk een rechtstreeks duel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties