Flames hebben het niet meer in eigen handen, héél bizarre regel van UEFA plots in het oog van de storm

Flames hebben het niet meer in eigen handen, héél bizarre regel van UEFA plots in het oog van de storm
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames namen het vrijdagavond op tegen Schotland in het King Power @ Den Dreef. Door het 1-1 gelijkspel hebben ze eindwinst in hun groep niet meer in eigen handen. De scenario's worden plots heel bizar.

Winnen van Nederland is niet langer voldoende om zeker te zijn van de finale van de Nations League. Maar ook een tweede plaats in de groep is belangrijk, en het wordt ondertussen ook uitkijken naar de andere wedstrijd in de poule.

Team GB

Het blijft een beetje vreemd dat Schotland en Engeland in dezelfde poule van de Nations League zitten. Als Team GB de Olympische Spelen haalt, dan zullen er ook een aantal Schotse speelsters meegaan naar Parijs.

"Als Team GB zich kwalificeert moeten er verplicht 3 Schotse speelsters mee. Ze hadden die Britten op voorhand uit elkaar moeten houden. Een spijtig voorval", aldus Ives Serneels daarover eerder al bij Sporza.

De huidige stand:

1. Nederland 9 (+4)
2. Engeland 9 (+1)
3. België 8
4. Schotland 2

De groepswinnaars gaan naar de finale van de Nations League, de nummers twee blijven in de A-League en de nummers drie moeten nog een barrage spelen om niet te degraderen.

De Red Flames winnen hun groep als: ze winnen van Nederland en Engeland niet wint van Schotland
De Red Flames worden tweede in hun groep als: ze winnen van Nederland en Engeland wint van Schotland of als ze gelijk spelen tegen Nederland en Engeland verliest van Schotland.
De Red Flames worden derde in hun groep als: ze verliezen van Nederland of als ze gelijkspelen tegen Nederland en Engeland niet verliest van Schotland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties