Gaan de Schotten wel voluit gaan tegen Engeland? Sarina Wiegman heeft duidelijke mening

Gaan de Schotten wel voluit gaan tegen Engeland? Sarina Wiegman heeft duidelijke mening
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames namen het vrijdagavond op tegen Schotland in het King Power @ Den Dreef. Door het 1-1 gelijkspel hebben ze eindwinst in hun groep niet meer in eigen handen. De scenario's worden plots heel bizar.

Winnen van Nederland is niet langer voldoende om zeker te zijn van de finale van de Nations League. Maar ook een tweede plaats in de groep is belangrijk, en het wordt ondertussen ook uitkijken naar de andere wedstrijd in de poule.

Team GB

Het blijft een beetje vreemd dat Schotland en Engeland in dezelfde poule van de Nations League zitten. Als Team GB de Olympische Spelen haalt, dan zullen er ook een aantal Schotse speelsters meegaan naar Parijs.

"Als Team GB zich kwalificeert moeten er verplicht 3 Schotse speelsters mee. Ze hadden die Britten op voorhand uit elkaar moeten houden. Een spijtig voorval", aldus Ives Serneels daarover eerder al bij Sporza.

De huidige stand:

1. Nederland 9 (+4)
2. Engeland 9 (+1)
3. België 8
4. Schotland 2

Sarina Wiegman - bondscoach van Engeland - denkt echter allerminst dat ze de overwinning cadeau zullen krijgen van de Schotten. "Schotland gaat echt niks weggeven. Er is zo veel rivaliteit tussen de landen", aldus de Nederlandse oefenmeester van The Three Lionesses.

Dinsdagavond zullen we meer weten. Dan speelt Engeland in Schotland en nemen de Flames het in Tilburg op tegen Nederland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties