Heel bizarre regel van UEFA kwam in oog van de storm, maar nu denken Engelsen aan complot ... van de Belgen

Heel bizarre regel van UEFA kwam in oog van de storm, maar nu denken Engelsen aan complot ... van de Belgen
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames namen het dinsdagavond op tegen Nederland in Tilburg. Door de 4-0 nederlaag waren het de Nederlanders die uiteindelijk de finale van de Nations League haalden en zo nog kans maken op de Olympische Spelen. En daar is een en ander over te doen.

Het was een beetje vreemd dat Schotland en Engeland in dezelfde poule van de Nations League zitten. Als Team GB de Olympische Spelen haalde, dan zouden er ook een aantal Schotse speelsters meegaan naar Parijs.

"Als Team GB zich kwalificeert moeten er verplicht 3 Schotse speelsters mee. Ze hadden die Britten op voorhand uit elkaar moeten houden. Een spijtig voorval", aldus Ives Serneels daarover eerder al bij Sporza. En dus werd mer argusogen gekeken dinsdagavond.

En de Schotten boden niet al te veel weerwerk tegen Engeland, waardoor ze met niet minder dan 0-6 onderuit gingen. Maar doordat Nederland met 4-0 won van de Belgian Red Flames zijn het alsnog de Oranje Leeuwinnen die de finale van de Nations League halen.

Dat leverde dan weer complottheorietjes op in Engeland. Daar zijn er een aantal supporters en analisten die het raar vinden dat doelvrouw Nicky Evrard op het einde van de wedstrijd werd gewisseld voor Diede Lemey, al had dat duidelijk met een blessure te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties