Vrouwen Anderlecht laten dure punten liggen in klassieker bij Club Brugge

In de Super League knetterde het opnieuw dit weekend. Na interlandvoetbal had iedereen er zin in om mooie dingen te laten zien. En daarbij vielen toch ook wel wat verrassingen te noteren, zo ook in Brugge.

Hoewel, een echte verrassing is het al niet meer want Club YLA is aan een prima seizoen bezig, terwijl het bij RSC Anderlecht toch iets meer mag zijn. Maar toch: paars-wit wilde de drie punten pakken op bezoek bij blauw-zwart en dat lukte niet.

Op het halfuur kwam Club Brugge in vijf dolle minuten op een 2-0 voorsprong. Eerst was er Rania Boutiebi die de 1-0 binnenwerkte, meteen daarna kwam de dubbele voorsprong via Margaux Martlé? Daarna wist Anderlecht dat het absoluut moest komen.

Gelijkspel Anderlecht dankzij Jacobs en Delabre

En dat deed het ook: Lore Jacobs zorgde nog voor de rust voor de aansluitingstreffer, meteen na de rust kon de jonge Amélie Emma Delabre voor de 2-2 zorgen. Beide ploegen kregen nog kansen op de overwinning, maar het bleef bij een gelijkspel.

RSC Anderlecht ziet de kloof met leider Anderlecht zo oplopen tot zeven punten. Standard kan bovendien verder uitlopen op plek twee. Ook Club YLA blijft meespelen om de knikkers.