Oranje Leeuwinnen wacht moeilijke loting op weg naar Olympische Spelen

Oranje Leeuwinnen wacht moeilijke loting op weg naar Olympische Spelen
Foto: © photonews

In de Nations League konden de Belgian Red Flames zich niet plaatsen voor de finale. De kogel is ondertussen wel door de kerk als het gaat over de absolute eindronde. Belangrijk ook met oog op de Olympische Spelen.

In de halve finales van de Nations League dus geen Belgian Red Flames, maar wel Nederland. Zij wonnen de groep van de Flames, met ook nog Engeland en Schotland in de groep. De Oranje Leeuwinnen spelen in de halve finales tegen Spanje.

In de andere halve finale neemt Frankrijk het op tegen Duitsland. De verliezers spelen tegen elkaar om brons, de winnaars spelen om de eindwinst in de Nations League. Maar er staan natuurlijk ook Olympische tickets op het programma.

Frankrijk is al zeker van Parijs 2024, verder staan er nog twee tickets op het programma. De winnaar van Spanje - Nederland gaat zeker naar de Olympische Spelen, als Duitsland wint van Frankrijk zijn ook zij zeker van de Spelen. 

Als Frankrijk de finale haalt, dan is de strijd om brons ook een rechtstreeks duel om het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws