Super League: Standard wint in Charleroi en blijft aanklampen bij OH Leuven

In de Super League stonden op vrijdagavond al twee duels op het programma. En dat leverde heel wat spektakel op. Standard speelde op bezoek bij Charleroi en had daar geen enkele keuze.

Standard is op dit moment tweede in het klassement van de Super League, op drie punten van leider OH Leuven. En dus mochten ze in Charleroi geen punten laten liggen om de voeling met de leider niet te gaan verliezen.

Opmerkelijk: het duel in Charleroi moest worden afgewerkt zonder supporters, omdat de politiediensten de veiligheid niet konden garanderen. Voor een vrijdagavondwedstrijd in het vrouwenvoetbal ongezien, maar de Rouchettes trokken er zich weinig van aan.

Standard wint met 0-2 bij Charleroi

Amber Barrett maakte er na drie minuten al 0-1 van in Charleroi, in de tweede helft maakte Welma Fon de wedstrijd helemaal af. Door de driepunter blijft Standard dus op drie punten staan van leider OH Leuven, een deugddoende overwinning dus.

De thuisploeg probeerde nog, maar blijft kamperen onderaan het klassement. Ook op zaterdag zijn er twee pittige duels, op zondag is er nog een laatste wedstrijd deze speeldag.