Buffalo Nia Elyn droomt van Zweedse competitie: "Moedertaal"

Buffalo Nia Elyn droomt van Zweedse competitie: "Moedertaal"
Foto: © photonews

Nia Elyn is nog steeds piepjong, maar ondertussen toch al kapitein geworden bij de KAA Gent Ladies. Ze heeft dromen voor de toekomst in het buitenland, maar eerst wil ze in de Super League knallen.

De jonge speelster van de KAA Gent Ladies was vorig seizoen de jongste aanvoerster in de Super League. Ondertussen is ze nog steeds maar negentien jaar oud, maar doet ze het prima bij de Buffalo's. Op termijn droomt ze van het buitenland.

“Mijn moeder is een Zweedse die opgroeide in Madagascar en met mijn Vlaamse vader trouwde. Ik leerde eerst Zweeds als moedertaal, daarna via school ook Nederlands”, aldus Elyn daarover een tijdje geleden al in WigWam.

Zweeds avontuur in de toekomst?

“Ik zou het geweldig vinden om ooit in de Zweedse competitie te voetballen. Maar zover zijn we nog niet, want eerst wil ik in België nog wat meer ervaring opdoen.” De 19-jarige speelster en jeugdinternational van de Belgian Red Flames weet dat er nog werk aan de winkel is.

De Buffalo's doen het dit seizoen wel prima in de competitie, waardoor ze voorlopig op een plekje in de top-6 staan wat recht geeft op play-off 1, het grote doel van de Gentenaars dit seizoen.

© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws