Champions League én Spaanse titel gewonnen, maar absolute succescoach gaat niet door met Barcelona

Champions League én Spaanse titel gewonnen, maar absolute succescoach gaat niet door met Barcelona
Foto: © photonews

De vrouwen van Barcelona zijn ook dit seizoen prima bezig. Toch is er opvallend nieuws over coach Jonatan Giraldez naar buiten gekomen. Die gaat er na dit seizoen namelijk mee ophouden bij de Catalanen.

36 op 36 in de Spaanse competitie, 12 op 12 in de groepsfase van de Champions League. De Champions League gewonnen in 2021 én 2023. Alles wat de Catalanen aanraken is de laatste jaren in goud weten te veranderen.

Spanje werd afgelopen zomer zelfs wereldkampioen met aardig wat speelsters van Barcelona - hoe kan het ook anders. En Jonatan Giraldez speelt een belangrijke rol in het succes van de Spaanse topploeg. Toch heeft hij aangekondigd er mee op te zullen houden.

De 32-jarige Spanjaard is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat heeft hij ook laten weten aan Barcelona. De coach was in juni 2024 einde contract en gaat geen nieuwe verbintenis aan bij de succesformatie. Half januari kan hij verkozen worden tot beste coach van het jaar - hij hoort bij de drie topfavorieten van de Fifa om The Best te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws