"De Bruyne of Lukaku gaan er geen last van hebben als ze 5000 euro per maand aan bijvoorbeeld de Red Flames zouden afstaan"

"De Bruyne of Lukaku gaan er geen last van hebben als ze 5000 euro per maand aan bijvoorbeeld de Red Flames zouden afstaan"
Foto: © photonews

De loonkloof in het Belgisch voetbal is er ook anno 2023 nog steeds. Jongens kunnen volop voor het voetbal kiezen en tijdens hun carrière heel wat sparen, voor meisjes ligt dat nog steeds veel moeilijker. Een jammerlijke zaak vinden ze ook in het vrouwenvoetbal zelf.

"Het is zeker jammer. Jongens kunnen op hun zestiende al een profcontract tekenen, terwijl wij meestal nog moeten studeren en daar moeten voor kiezen terwijl we al aan het voetballen zijn", aldus Jill Janssens van OH Leuven en de Red Flames in de podcast Een Meisje met een Droom. 

"Puur voor het voetbal gaan is echt niet makkelijk. Waar de sleutel ligt? Het is een heel moeilijke vraag en de professionalisering zal stap voor stap moeten gebeuren. De lonen moeten wel iets hoger, denk ik", aldus Janssens.

Herverdeling vanuit de Rode Duivels richting Red Flames?

Mogelijk kan er een herverdeling komen - zeker als we kijken naar de nationale ploegen: "Ik denk niet dat De Bruyne of Lukaku er last van zou hebben als 5000 euro van hun loon per maand wordt afgetrokken om te geven aan de Red Flames. Was het maar zo gemakkelijk."

In verschillende andere landen is er ondertussen wél al een gelijkschakeling tussen mannen en vrouwen als het gaat over de verloning van de nationale ploegen. Wanneer dat ook in België het geval zal zijn? Dat is nog niet geweten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties