Ex-speelster Zulte Waregem en Anderlecht viert in het Oosten voor het eerst kerst zonder familie: "Opoffering voor het leven dat ik aan het leiden ben"

Ex-speelster Zulte Waregem en Anderlecht viert in het Oosten voor het eerst kerst zonder familie: "Opoffering voor het leven dat ik aan het leiden ben"
Foto: © Essevee

De voorbije jaren speelde ze al voor diverse teams in diverse landen, nu mag ze een nieuwe stempel op haar paspoort bijschrijven.

Corina Luijks speelde in België bij Zulte Waregem en Anderlecht, terwijl ze ook al uitkwam voor onder meer Bari en Lazio in Italië. Twee jaar geleden speelde ze eerst in Soyaux en na nieuwjaar pakte ze prijzen in de Hongaarse competitie, vorig seizoen speelde ze bij het Turkse nummer 2 Karagümrük.

Dit seizoen speelt de 27-jarige aanvalster in de zandbak, bij Al Shabab - een topclub in Saoedi-Arabië. Een nieuwe stempel op het paspoort dus voor de globetrotter die de Nederlandse toch wel is ondertussen. En die haar dus tot nieuwe avonturen weet te leiden.

In de competitie was ze dit seizoen al goed voor twee doelpunten. Afgelopen weekend werd de topper tegen Al Hilal nog met 2-0 verloren, waardoor Al Shabab met een vierde plaats en 10 op 21 het winterreces intrekt. 

Voor Luijks zelf is het leven in Saoedi-Arabië wel iets speciaal. En voor het eerst moet ze Kerstmis vieren zonder haar familie, ook dat is een van de vele opofferingen die het profvoetbal ook (of vooral) bij de vrouwen met zich meebrengt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties