KV Mechelen heeft nu ook nieuwe coach voor de vrouwenploeg

KV Mechelen heeft nu ook nieuwe coach voor de vrouwenploeg
Foto: © photonews

Een nieuw jaar, nieuwe zaken. En nieuwe coaches, zo ook in het vrouwenvoetbal. Bij KV Mechelen hebben ze een nieuwe hoofdcoach weten te vinden.

Eind 2023 nam KV Mechelen afscheid van Farid Goreishvand. Inne De Smet nam een paar wedstrijden de honneurs waar, maar voor 2024 is er met Hilde Clessens alsnog een nieuwe coach gevonden voor de KV Mechelen Dames.

De gewezen assistent van de Belgische U19 onder meer wordt zo de derde vrouwelijke hoofdcoach in de Super League. "Ik zie dit als een hele mooie kans en een opportuniteit om meer vrouwelijke hoofdcoaches in de Super League te krijgen", aldus Clessens in een reactie op de sociale media van Malinwa. 

Hilde Clessens komt over van Lierse Kempenzonen

Clessens komt over van Lierse Kempenzonen en gaat nu dus in de Super League aan de slag. KV Mechelen telt na twaalf speeldagen amper zes punten in de Super League. Twee keer werd gewonnen, tien keer verloren. 

"KV Mechelen is een hele mooie club met een goeie jeugdopleiding waar heel veel meisjes de kans krijgen om hun voetbaltalent te ontwikkelen. Het eerste gesprek met het bestuur verliep heel goed. Onze visies kwamen direct overeen en het voelde alsof ik daar al een langere tijd was. Alles klopte direct", aldus nog Clessens op de webstek van Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties