Vrouwen Anderlecht verliezen prestigieus oefenduel tegen Duitse topclub

Vrouwen Anderlecht verliezen prestigieus oefenduel tegen Duitse topclub
Foto: © Louis Evrard

In het vrouwenvoetbal worden er dezer weken vooral oefenwedstrijden gespeeld. En dat heeft zo zijn gevolgen met oog op de Super League. Ook RSC Anderlecht speelde een absolute topwedstrijd afgelopen weekend.

RSC Anderlecht kreeg Bayer Leverkusen over de vloer, een subtopper uit Duitsland. En dus een te duchten tegenstander voor paars-wit. Al deden die meer dan hun best tegen Leverkusen, waardoor we een prima en spannende wedstrijd kregen.

Na een fout net buiten de grote rechthoek werd het na vijf minuten al 1-0 dankzij Vidal, een knap in de hoek gekrulde vrije trap van de speelster van RSC Anderlecht. Ook Lore Jacobs wist te scoren voor paars-wit in de match tegen de Duitsers.

Die maakten echter drie goals, waardoor het oefenduel met 2-3 verloren ging. Vrijdag volgt een duel op bezoek bij de KRC Genk Ladies en pas dan is het natuurlijk voor de echte knikkers voor de vrouwen van paars-wit.

Anderlecht eindigde 2023 op een gedeelde derde plaats in de Super League. De kloof met leider OH Leuven is zeven punten, waardoor er werk aan de winkel is in 2024.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties