Westerlo haalt ongemeen uit in inhaalduel tegen Club Luik, vijf(!) goals van Chiara Wielockx

In de Super League was het nog een weekje wachten tot we er opnieuw aan beginnen. Diverse teams hebben zelfs een (internationale) oefenwedstrijd weten in te plannen. In eerste nationale was het wél meer dan koekenbak.

Westerlo stond zeven punten achter op de Eendracht Aalst Ladies, maar had nog twee wedstrijden minder gespeeld. En dus hadden ze op bezoek bij Club Luik in feite geen enkele keuze meer: enkel een overwinning was voldoende om nog kans te maken op de titel en de sportieve promotie naar de Super League.

0-9 overwinning voor Westerlo, vijf goals Wielockx

In Luik gingen ze er meteen vol tegenaan. Chiara Wielockx zette al na twee minuten de 0-1 op het bord, nog voor de pauze had ze een tweede goal gemaakt én wist ook Janne Huysmans de netten te doen trillen. 0-3 bij de rust en wedstrijd gespeeld.

Na de koffie ging het pas helemaal los voor de Kemphanen. Wielockx scoorde nog drie keer en ook Amezian, Meyers en Mertens pikten hun doelpuntje mee, goed voor een 0-9 eindstand en een zeer nuttige driepunter voor Westerlo. Op zaterdag 13 januari trekken ze naar Tienen.