Super League: Zulte Waregem doet slechte zaak in strijd om play-off 1

In de Super League stonden op zaterdag nog drie belangrijke duels op het programma. Zulte Waregem kon zich tegen Charleroi geen puntenverlies veroorloven met oog op de strijd om de top-6 en play-off 1, maar moest dat wel incasseren.

Zulte Waregem kon thuis tegen Charleroi een goede zaak doen in de strijd om de play-offs, maar dan moest het echt wel winnen tegen de staartploeg. En dat zou geen makkelijke zaak worden, want de Zebrettes toonden zich al vaker een zeer stugge tegenstander.

Zulte Waregem en Charleroi spelen 1-1 gelijk

Dankzij Lise Nathalie Michalak kwamen ze na tien minuten op voorsprong op het kunstgrasveld in Zulte, een minuut later maakte Nicky Van Den Abbeele alweer gelijk. Daarna wilde Essevee er graag op en over gaan.

Dat lukte uiteindelijk niet, ondanks de nodige kansen. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel, waardoor Zulte Waregem een bijzonder slechte zaak doet in de strijd om play-off 1. Gent won eerder dit weekend namelijk wel, waardoor de kloof met de top-6 nu plots zes punten is geworden. Een felle domper voor Zulte Waregem dus.