OH Leuven veegt de vloer aan met Mechelen en blijft op kop in Super League

In de Super League stonden op zaterdag nog drie belangrijke duels op het programma. OH Leuven zette de puntjes op de i tegen KV Mechelen en blijft zo knap aan de leiding in de stand van de Super League.

OH Leuven zag Standard winnen van Club YLA op zaterdagmiddag en dus hadden ze op zaterdagavond geen enkele keuze. Als ze de leiding wilden houden, dan moest er gewonnen worden. Staartploeg KV Mechelen mocht dan geen problemen opleveren.

Al na twee minuten zorgde Jeslynn Kuijpers voor de voorsprong, daarna liet Leuven het na om al bij de rust met een gerust gemoed te zitten. Ook Mechelen kwam een paar keer de neus aan het venster steken, de ruststand was 1-0.

OH Leuven maakt er vijf tegen KV Mechelen

Na de pauze was het opnieuw Kuijpers die snel voor de 2-0 zorgde, daarna volgde de bevrijding dankzij Marie Detruyer en twee goals van Nikée Diana Van Dijk. Door de 5-0 overwinning blijven de Leuvenaars drie punten voorsprong hebben op Standard in de stand.

Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen in de Super League, daarna worden de punten gehalveerd en gaan we naar de play-offs. In die tien matchen is het aan de Leuvenaars om eindelijk RSC Anderlecht naar de troon te steken.