Vier of vijf speelsters naar de exit bij Genk Ladies door financiële malaise? Limburgers reageren met statement

Vier of vijf speelsters naar de exit bij Genk Ladies door financiële malaise? Limburgers reageren met statement
Foto: © photonews

Werk aan de winkel bij de KRC Genk Ladies. Die zagen door financiële problemen ondertussen al vier speelsters vertrekken en mogelijk gaan er nog meer volgen. De club zelf reageert met een statement.

Marith De Bondt, Charlotte Cranshoff, Shari Van Belle én Lyndsey Van Belle zijn allen op zoek naar een nieuwe club. De laatste vond ondertussen haar transfer naar ex-ploeg Club YLA, de anderen willen ook onderdak vinden.

Ook Ella Van Kerkhoven zou mogelijk andere oorden willen opzoeken. Lyndsey Van Belle haalt in Het Belang van Limburg aan dat zij vertrok "omdat ze door de financiële malaise naar de exit werd geduwd." Financiële problemen dus bij de Limburgers?

Lyndsey Van Belle
© photonews

De Genk Ladies reageerden met een statement op de zaak en ze geven daarin aan dat ze meer op de jeugd zullen inzetten. Het volledige bericht op de webstek van Genk hieronder: 

"KRC Genk en de KRC Genk Ladies willen de banden in de toekomst verder versterken. KRC Genk wil de werking van de Ladies structureel ondersteunen binnen de financiële realiteit waarin het vrouwenvoetbal zich vandaag bevindt."

"Binnen die oefening ondergaat KRC Genk Ladies momenteel een herstructurering. Het nieuwe strategische plan van KRC Genk Ladies richt zich op een hernieuwde focus op de jeugd, naar analogie met de werking van de moederclub. Door middel van deze strategie willen we investeren in de ontwikkeling van jong talent en de jeugdafdeling verder versterken. Deze koerswijziging is bedoeld om duurzame groei en succes op lange termijn te waarborgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties