Bal rolt opnieuw in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 14?

Bal rolt opnieuw in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 14?
Foto: © photonews

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend staan er opnieuw vijf knallers van duels op het programma.

Zo is er dit weekend de 14e speeldag van het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met vijf wedstrijden en tien ploegen. Het is ook meteen de tweede speeldag na de winterstop in de reguliere competitie, nadat de vorige speeldag door het winterweer werd uitgesteld.

OH Leuven is voorlopig de leider in de Super League en dat willen ze ook blijven na speeldag 14. Het speelt op zaterdagnamiddag dé absolute topper in eigen huis tegen RSC Anderlecht, nummer drie in de rangschikking. De kloof tussen beide ploegen is zeven punten, dus met oog op de play-offs van enorm belang.

Wat doet runner-up Standard?

Standard kan mogelijk de lachende derde worden, door zelft te winnen van KAA Gent op zaterdagavond. Mogelijk komen ze dan naast Leuven aan de leiding in de Super League. Zulte Waregem speelt zijn laatste troeven uit tegen KV Mechelen met oog op play-off 1.

Club Brugge wil tegen Charleroi geen puntenverlies lijden en op vrijdagavond openen we de speeldag met Genk - Woluwe. Het beloven nog interessante weken te worden, dat sowieso.

Het overzicht:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties