Lyon maakt indruk in Champions League, Anderlechtkiller Brann Bergen ook naar kwartfinales

Lyon maakt indruk in Champions League, Anderlechtkiller Brann Bergen ook naar kwartfinales
Foto: © photonews

In de Champions League voor vrouwen is de groepsfase ondertussen ook volop bezig. En het leverde ook deze week een aantal interessante wedstrijden op. Ook op donderdag gingen we los met de vijfde speeldag van de groepsfase alweer.

Groep B

In groep B wilde Anderlecht-killer Brann Bergen zich proberen te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Winnen bij Slavia Praag was daarvoor voldoende, ook bij een gelijkspel zag het er goed uit.

Uiteindelijk zou er gewonnen worden, met het kleinste verschil in Praag. Een owngoal van Lukasova maakte het verschil, waardoor de Noren de grote verrassing van dit seizoen zijn en dus ook de komende maanden nog zullen spelen in de Champions League.

Lyon haalt flink uit tegen St. Pölten

Lyon van zijn kant was al zeker van de volgende ronde in de Champions League. Het haalde de trekker over op bezoek bij St. Pölten. Ada Hegerberg opende de score en maakte voor de rust ook nog de 0-3, tussendoor had ook Däbritz de netten doen trillen.

© photonews

Zij legde na rust de eindstand vast op 0-7, nadat tussendoor ook Gilles, Marozsan en Diani wisten te scoren. Een overtuigende zege, waardoor Lyon op koers is voor groepswinst en indruk blijft maken op één gelijkspelletje na.

Stand in groep B:

1. Lyon 13
2. Brann Bergen 10
3. Slavia Praag 4
4. St Pölten 1 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties