Vrouwen Club Brugge doen hetzelfde tegen Charleroi als de mannen

In de Super League stonden op zaterdag vier pittige duels op het programma. Club YLA wilde in eigen huis Charleroi kloppen om zo bovenin te blijven meedraaien. En dat zou uiteindelijk ook gaan lukken zonder problemen.

Charleroi is een van de drie staartploegen in de Super League, maar bleek dit seizoen al vaak een stugge tegenstander. En dus was het ook aan Club YLA om zich niet te laten verrassen door de Zebrettes. Dat zou echter nooit gebeuren.

Lise Nathalie Michalak maakte de 1-0 van Angel Kerkhove nog snel ongedaan, maar op het halfuur kon Kerkhove al haar tweede van de avond tegen de touwen drukken. Club Brugge zo met een 2-1 voorsprong de rust in.

Gielen en Gumbs zorgen voor 4-1 zege in tweede helft

Na de pauze had blauw-zwart het leeuwendeel van de kansen, maar het was wachten tot in minuut 84 tot Sterre Gielen voor de beslissing zorgde. De ingevallen Aisse Tamara Gumbs zorgde zelfs nog voor de 4-1 eindstand.

Club YLA verkleint de kloof met de leiders zo tot zeven punten en het blijft knap vierde in de stand. Charleroi staat met zeven punten op een achtste plaats en mag play-off 1 nu ook mathematisch uit het hoofd zetten.