Ajax schrijft geschiedenis in Champions League voor vrouwen

Ajax schrijft geschiedenis in Champions League voor vrouwen
Foto: © photonews

In de Champions League voor vrouwen is de groepsfase ondertussen ook volop bezig. En het leverde ook deze week een aantal interessante wedstrijden op. Ook op woensdag gingen we los met de zesde speeldag van de groepsfase alweer.

Groep C

In groep C is het doek gevallen in een héél spannende groep. Ajax Amsterdam heeft daarin geschiedenis geschreven voor het Nederlandse clubvoetbal. Door in eigen huis te winnen van AS Roma hebben ze zich geplaatst voor de kwartfinales van het kampioenenbal.

Bartoli had de bezoekers op voorsprong gebracht, maar dankzij Hoekstra gingen we met 1-1 rusten. Na de pauze was het een late owngoal die de match besliste in het voordeel van de Amsterdammers. Die mogen zo naar de kwartfinales, terwijl Roma met vijf punten laatste werd in de groep.

Ook PSG naar kwartfinales

De andere wedstrijd in de groep was een treffen tussen Bayern München en PSG. De Duitsers moesten winnen om nog naar de volgende ronde te kunnen, maar liepen op een stugge tegenstander uit Parijs. Gwinn en Lohmann wisten Bayern tot twee keer toe op voorsprong te zetten.

Chawinga had voor de 1-1 gezorgd, een owngoal van Stanway zorgde dan weer voor de 2-2. Ook hier dus de nodige suspens en uiteindelijk PSG als groepswinnaar naar de kwartfinales van de Champions League. 

1. PSG 10
2. Ajax 10
3. Bayern München 7
4. Roma 5

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties