Anderlechtkiller Brann Bergen is dé verrassing van de Champions League, alle kwartfinalisten bekend

Anderlechtkiller Brann Bergen is dé verrassing van de Champions League, alle kwartfinalisten bekend
Foto: © photonews

In de Champions League voor vrouwen is de groepsfase ondertussen ook volop bezig. En het leverde ook deze week een aantal interessante wedstrijden op. Ook op woensdag gingen we los met de zesde speeldag van de groepsfase alweer.

Groep B

In groep B wilde Anderlecht-killer Brann Bergen ook op de slotspeeldag nog eens mooie dingen laten zien tegen St. Pölten. En dat zou ook gaan lukken, want er werd gewonnen met 2-1 in Noorwegen tegen de bezoekers.

Mattner-Trembleau had de bezoeksters nochtans snel op voorsprong gezet, maar dankzij Kielland in de eerste helft en Eikeland in blessuretijd werd het alsnog een nieuwe driepunter voor het team dat in de voorrondes veel te sterk bleek voor paars-wit.

Lyon morst punten

Lyon van zijn kant was al langer zeker van de volgende ronde in de Champions League.  Tegen Slavia Praag kwam het tot twee keer toe op voorsprong, maar evenveel keren werd dat nog weggegeven. De 2-2 was wel voldoende voor groepswinst.

Stand in groep B:

1. Lyon 14
2. Brann Bergen 13
3. Slavia Praag 5
4. St Pölten 1 

Naast Lyon en Brann Bergen mogen ook Barcelona, Benfica, PSG, Ajax, Chelsea en Häcken naar de kwartfinales. Belgen gaan we niet meer aan het werk zien in de rest van het kampioenenbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties