Anderlecht klopt Zulte Waregem in Super League en zet druk op de leiders

Anderlecht klopt Zulte Waregem in Super League en zet druk op de leiders
Foto: © Louis Evrard

In de Super League was het alle hens aan dek. Zaterdag stonden drie belangrijke duels op het programma, waarbij ook RSC Anderlecht opnieuw een belangrijke wedstrijd speelde. En won, al was het een prangertje.

OH Leuven en Standard hadden hun wedstrijd gewonnen dit weekend en dus stond er toch wel wat druk op de ketel bij RSC Anderlecht. Ze wilden de kloof niet opnieuw zien uitlopen en op vier punten van de grote titelconcurrenten blijven hangen.

Amelie Delabre maakt het verschil voor Anderlecht tegen Essevee

Eens de play-offs beginnen worden dat dan amper twee punten en dan hebben ze bij paars-wit hun lot nog helemaal in eigen handen. Een misstap tegen Zulte Waregem - ook nog aan het strijden om de zesde plaats - mocht dan niet gebeuren.

En het zou ook niet gebeuren, met dank aan Amelie Delabre die met haar tiende van het seizoen alweer op het uur voor de 1-0 eindstand zorgde. Een deugddoende overwinning voor paars-wit, terwijl Zulte Waregem op drie punten van de zesde plaats blijft hangen. Er zijn nog drie speeldagen in de Super League en dan nog tien matchen in de play-offs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties