Anderlecht kondigt tragisch nieuws aan: voorzitster en pionier overleden

Anderlecht kondigt tragisch nieuws aan: voorzitster en pionier overleden
Foto: © Louis Evrard

De vrouwenploeg van RSC Anderlecht heeft slecht nieuws bekendgemaakt. De gewezen voorzitster van Wemmel 71 is namelijk overleden op zondag. Dat hebben ze op de webstek van RSCA Women laten weten.

De vrouwen van RSC Anderlecht hebben het overlijden van Christiane Vandenbossche gemeld. Zij is een pionier voor het Brusselse vrouwenvoetbal als oprichtster van Wemmel Dames 71. Sinds 1993 maakt die club deel uit van RSC Anderlecht.

Het volledige bericht op de webstek van RSC Anderlecht: 

Wemmel Dames 71 werd in 1974 opgericht door Lucien Paulis (die de ploeg coachte) en zijn vrouw Christiane Vandenbossche (die voorzitster van de club was). In 1978 veranderde de club haar naam in Brussels Dames 71 en werd het al snel één van de beste vrouwenteams van België. In 1993 fuseerde de club met RSC Anderlechtois en was RSC Anderlecht geboren.

Tot 2010 was het koppel nog steeds volledig betrokken bij onze vrouwenploeg. Samen droegen Lucien Paulis en Christiane Vandenbossche bij tot vier van de tien competitietitels en negen van de elf bekers die RSCA Women won. Christiane Vandenbossche vertegenwoordigde ook RSC Anderlecht in de vrouwenvoetbalcommissie van de federatie.

Voor haar pioniersrol in het vrouwenvoetbal in België zal Christiane voor altijd in de harten van de Belgische vrouwenvoetbalfans en supporters van onze RSCA Women blijven. 

Rust in vrede, Christiane.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties