Silke Demeyere scoort - wat deden de andere Red Flames in het buitenland dit weekend?

Silke Demeyere scoort - wat deden de andere Red Flames in het buitenland dit weekend?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent.

Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er al opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. We zetten dat graag even om in een overzichtje.

Spanje

Jassina Blom (hele match op de bank) speelde met Tenerife 1-1 gelijk tegen Levante. Het team blijft zo in de middenmoot kamperen.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster bij Dijon tegen Montpellier. Er werd met 1-0 gewonnen, een nieuwe clean sheet dus voor de Belgische. Ook voor Le Havre (Demeyere, 90 minuten) goed nieuws: een 4-2 zege tegen Saint-Etienne, mét een doelpunt van de Belgische.

Nederland

Chloé Vande Velde speelde met ADO Den Haag op bezoek bij Belgenlegioen Fortuna Sittard. Het won met 0-4 in Sittard. 

Italië

Sassuolo boekte een belangrijke overwinning tegen staartploeg Napoli. Kassie Missipo en Davinia Philtjens speelden de hele wedstrijd. Het team staat nu nog steeds vijfde en is op koers voor play-off 1.

Duitsland

Jill Janssens stond in de basis voor Hoffenheim in de wedstrijd op bezoek bij MSV Duisburg. Tot scoren kwam de jonge Red Flame niet, maar er werd wel gewonnen met 0-2.

Schotland

In de Schotse Beker heeft het Rangers van Michelle Colson ook deze week flink uitgehaald. Dundee United was het slachtoffer van dienst: 9-0.

Engeland

Amber Tysiak won met West Ham United verrassend van Arsenal met 2-1, de Flame speelde de hele wedstrijd. Liverpool speelde met Yana Daniëls op de bank 1-1 gelijk tegen Tottenham, Leicester City (Cayman 90 minuten) verloor met 2-0 bij Manchester City en Everton (Vanhaevermaet 90 minuten) met 3-0 bij Chelsea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties