FIFA op bezoek: belangrijke maand op komst voor Belgisch vrouwenvoetbal met oog op WK 2027

FIFA op bezoek: belangrijke maand op komst voor Belgisch vrouwenvoetbal met oog op WK 2027
Foto: © photonews

Minister Ben Weyts gaf meer dan een jaar geleden al aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Het bid is ondertussen geofficialiseerd. De maand februari is een héél belangrijke maand voor de Belgische voetbalbond.

De Red Flames groeien aan populariteit en motiveren veel jongen meisjes om beginnen te voetballen. Daarom wil Ben Weyts proberen het WK vrouwenvoetbal naar Vlaanderen te halen. België bracht samen met Nederland en Duitsland een bid binnen voor het WK 2027.

Brazilië en VS/Mexico zijn de twee concurrenten voor de Lage Landen en Duitsland. De campagne is volop bezig, in de maand februari volgt alvast een rondgang doorheen de stadions die als speelstadion zijn aangeduid. 

Het Lotto Park, de Cegeka-Arena en de Ghelamco Arena zullen dus worden bezocht door de verantwoordelijken van de FIFA. In mei wordt dan een keuze gemaakt wie het WK 2027 zal mogen gaan organiseren.

Een bezoek aan de ZebrArena in Charleroi zal nog niet mogelijk zijn. Sporting Charleroi heeft wel al groen licht gekregen om te starten met de bouw van de ZebrArena, een stadion voor 20.000 toeschouwers. De ZebrArena wordt gebouwd op een oude industriële site in Marchienne-au-Pont en zal een transparant dak hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties