Gewezen doelvrouw Red Flames is nu ... handbalster: "Dat was mijn grote voorwaarde om het te doen"

Gewezen doelvrouw Red Flames is nu ... handbalster: "Dat was mijn grote voorwaarde om het te doen"
Foto: © photonews

Kent u Justien Odeurs nog? De gewezen doelvrouw van Anderlecht en de Belgian Red Flames heeft een heel andere uitdaging gevonden. Al had ze wel een ferme voorwaarde gesteld aan haar nieuwe carrière.

Justien Odeurs was jarenlang de nummer 1 van RSC Anderlecht en de Belgian Red Flames, maar gaf er vrij jong de brui aan op het hoogste niveau. Ondertussen heeft ze een bijzondere nieuwe uitdaging te strikken gekregen.

Ze is namelijk handbalster geworden. Als doelvrouw in het voetbal heb je natuurlijk wel vaak een bal in de handen en aan balgevoel mankeert het Odeurs dan ook zeker niet. Een stap die dus niet eens zo onlogisch is als het op het eerste moment lijkt.

Justien Odeurs legt stap richting handbal uit

Odeurs neemt de honneurs waar bij HandBal Sint-Truiden. Ze stelde wel een ferme voorwaarde aan haar nieuwe sportieve uitdaging. "Ik wilde niet in doel staan", aldus de gewezen keepster in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Vroeger heb ik nog lang gehandbald, tot ik ermee moest stoppen omdat de combinatie met het voetbal te zwaar werd. Zeker toen ik in de nationale ploeg raakte, lukte het niet meer om die twee sporten te combineren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties