Wapengekletter in de Belgische Beker ook bij de vrouwen: deze krakers staan op het programma

Wapengekletter in de Belgische Beker ook bij de vrouwen: deze krakers staan op het programma
Foto: © photonews

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend staan er opnieuw vier knallers van duels op het programma.

Zo is er dit weekend geen nieuwe speeldag in de Super League - dat sparen we op voor de week nadien. Wel zijn er de kwartfinales van de Croky Cup bij de vrouwen, waardoor we daar net als bij de mannen stilaan in de fase van de waarheid gaan.

Een aantal van de topteams (Anderlecht, Standard) zijn al uitgeschakeld, waardoor OH Leuven dé te kloppen ploeg is voor de beker dit seizoen. In de kwartfinales nemen ze het vrijdagavond op in en tegen Genk om er Genk B te bekampen. Ook dat zou op papier een haalbare kaart moeten zijn.

Ook op zaterdag nog drie knallers

Zaterdag spelen de zes andere teams in de Belgische Beker. Genk A wil ook naar de laatste vier, maar moet dan voorbij Club Brugge raken in West-Vlaanderen. De KAA Gent Ladies dromen van een derde beker in tien jaar en moeten dan eerst en vooral voorbij Charleroi raken in het Zwarte Land.

De vierde kwartfinale is een duel tussen Zulte Waregem en KV Mechelen. Ook dat is voor beide teams een unieke kans om de halve finales te spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties