KAA Gent Ladies doen Charleroi in het slot kraken en mogen naar halve finales

KAA Gent Ladies doen Charleroi in het slot kraken en mogen naar halve finales
Foto: © Louis Evrard

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend stonden er opnieuw vier knallers van duels op het programma.

Geen voetbal in de competitie dit weekend. Wel waren er de kwartfinales van de Croky Cup bij de vrouwen, waardoor we daar net als bij de mannen stilaan in de fase van de waarheid gaan. Een aantal van de topteams (Anderlecht, Standard) zijn al uitgeschakeld, waardoor OH Leuven dé te kloppen ploeg is voor de beker dit seizoen.

Gent wint met 0-2 in Charleroi

Ook de KAA Gent Ladies dromen echter van de eindprijs. En dus moesten ze proberen voorbij Charleroi te raken in het Zwarte Land. Makkelijk zou dat niet worden, want de Zebrettes verkochten hun huid zeer duur in de eerste helft.

Een tikke tien minuten voor tijd kon Fleur Van Daele er 0-1 van maken, enkele minuten later was de match in een definitieve plooi gelegd door Emma Van Britsom. Daar herstelde Charleroi niet meer van, waardoor het op 0-2 bleef. De Buffalo's zijn zo een van de vier teams die nog kans maken op de Croky Cup. De loting voor de halve finales volgt later.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws