Zulte Waregem bij de laatste vier in Croky Cup na strafschoppen tegen KV Mechelen

Zulte Waregem bij de laatste vier in Croky Cup na strafschoppen tegen KV Mechelen
Foto: © Louis Evrard

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend stonden er opnieuw vier knallers van duels op het programma.

Geen voetbal in de competitie dit weekend. Wel waren er de kwartfinales van de Croky Cup bij de vrouwen, waardoor we daar net als bij de mannen stilaan in de fase van de waarheid gaan. Een aantal van de topteams (Anderlecht, Standard) zijn al uitgeschakeld, waardoor OH Leuven dé te kloppen ploeg is voor de beker dit seizoen.

Zulte Waregem en KV Mechelen kregen een unieke kans om zich bij de laatste vier te scharen. Beide teams staan momenteel niet in de top-6 in de Super League en dus lijkt de Beker van België een ideale manier om het seizoen extra glans te geven.

Zulte Waregem na strafschoppen voorbij KV Mechelen

En dus kregen we een spannend duel. Laura Vervacke had haar team snel op voorsprong gezet, via Nicky Van Den Abbeele gingen we naar een 2-0 voorsprong. Vlak voor de koffie maakte Godier er 2-1 van, dankzij Aster Janssens gingen we naar verlengingen in Zulte.

Ook in de verlengingen werd niet gescoord, waardoor strafschoppen het verschil moesten maken. Essevee toonde zich de koelste kikker en won met 4-3. Zulte Waregem gaat zo samen met Club Brugge, OH Leuven en Gent de trommels in voor de halve finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties