KAA Gent Ladies blijven dromen van derde beker in zeven jaar: "Wie dat wil doen ..."

KAA Gent Ladies blijven dromen van derde beker in zeven jaar: "Wie dat wil doen ..."
Foto: © photonews

In de kwartfinales van de Beker van België bij de vrouwen stond er een duel tussen Charleroi en de KAA Gent Ladies op het programma. De Buffalo's haalden het met 0-2 en staan zo opnieuw een stapje dichterbij een prijs.

De KAA Gent Ladies mogen blijven dromen van de eindprijs. Op bezoek bij Charleroi werd met 0-2 gewonnen, doelpunten van Fleur Van Daele en Emma Van Britsom. En zo zitten de Buffalo's bij de laatste vier in de Croky Cup.

"Het was in alle opzichten een verdiende overwinning voor ons. We hebben onze favorietenrol waargemaakt, al hebben we het onszelf moeilijk gemaakt door een vijftal goede kansen onbenut te laten", aldus trainer Jorn Van Ginderdeuren bij Het Nieuwsblad.

Loting halve finales? Geen voorkeur voor coach Van Ginderdeuren

De coach van de KAA Gent Ladies sprak over een deugddoende overwinning na vijf nederlagen in zes wedstrijden in de competitie. Na 2017 en 2019 zou Gent voor de derde keer in zeven jaar de Beker van België kunnen winnen.

"Wie we willen loten? Dat maakt niet uit. Op papier is OH Leuven misschien de sterkste tegenstander, maar wie de beker wil winnen moet voorbij iedereen. Maar nu moeten we eerst onze missie in de competitie vervullen." Lees: play-off 1 halen. Te beginnen door komend winnen te winnen van ... Charleroi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws