Voorzitter KRC Genk Ladies héél eerlijk over financiële problemen en afslanking van de kern

Voorzitter KRC Genk Ladies héél eerlijk over financiële problemen en afslanking van de kern
Foto: © photonews

Werk aan de winkel bij de KRC Genk Ladies. Die zagen door financiële problemen deze winter heel wat speelsters vertrekken. Een en ander begon nochtans met heel wat ambitie afgelopen zomer, maar een lang leven was dat niet beschoren.

Shari Van Belle trok naar Standard, zus Lyndsey Van Belle naar Club YLA en Ella Van Kerkhoven naar het Nederlandse Feyenoord. En ook Marith De Bondt en Charlotte Cranshoff bleken onhoudbaar voor de Limburgers.

De Genk Ladies reageerden met een statement op de zaak en ze gaven daarin aan dat ze meer op de jeugd zullen inzetten. Het volledige bericht op de webstek van Genk hieronder: 

"KRC Genk en de KRC Genk Ladies willen de banden in de toekomst verder versterken. KRC Genk wil de werking van de Ladies structureel ondersteunen binnen de financiële realiteit waarin het vrouwenvoetbal zich vandaag bevindt."

KRC Genk Ladies
© Louis Evrard

"Binnen die oefening ondergaat KRC Genk Ladies momenteel een herstructurering. Het nieuwe strategische plan van KRC Genk Ladies richt zich op een hernieuwde focus op de jeugd, naar analogie met de werking van de moederclub. Door middel van deze strategie willen we investeren in de ontwikkeling van jong talent en de jeugdafdeling verder versterken. Deze koerswijziging is bedoeld om duurzame groei en succes op lange termijn te waarborgen."

Afslanken nodig voor de KRC Genk Ladies

Ondertussen heeft sterke vrouw Jacqueline Mahieux in TVL Sportcafé nog wat meer duiding gegeven: "We deden afgelopen zomer mooie transfers, maar zagen snel in dat we financieel niet konden doorgaan op die manier en dat we afscheid moesten nemen van vijf speelsters."

"Helaas, maar als het niet gaat lukken moet je afslanken. Dat is misschien een inschattingsfout van ons. Een aantal deals met sponsoren zijn niet doorgegaan. Ik ben en blijf altijd ambitieus, maar dit is een heel moeilijk jaar voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties