Jonge Flames boeken héél interessante overwinning in Tubeke

Jonge Flames boeken héél interessante overwinning in Tubeke
Foto: © Peter Van Parijs

De toekomst is andermaal aan de jeugd. Het is ook anno 2024 niet anders, want een nieuwe lichting van meisjes Red Flames U17 is volop bezig aan toewerken naar hun verdere carrière. Daarbij komen ze al eens in aanraking met leuke tegenstanders.

De Belgian Red Flames U17 speelden op donderdag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. En dat leverde een interessant duel op, waarbij beide ploegen elkaar quasi in evenwicht wisten te houden.

De Belgen wonnen uiteindelijk met het kleinste verschil in Tubeke, met dank aan een doelpunt van de ingevallen Megan Watson iets na de rust. Daarmee wisten de Flames een tweede opeenvolgende overwinning te boeken in een oefenduel, want vorige week ging Wales ook al met 1-0 voor de bijl.

Zeges tegen Tsjechië en Wales met 1-0 voor Flames U17

In dat duel kwam het verlossende en winnende doelpunt van een Welshe meisje - Elena Cole, de kapitein van de bezoekende ploeg. Verder is het vooral knap dat er achterin twee keer de nul werd gehouden, hoopgevend voor de toekomst.

Begin maart spelen de Flames hun eliteronde op weg naar een mogelijk EK U17. Dan zijn Hongarije, Oostenrijk en Kroatië de tegenstanders op respectievelijk 8, 11 en 14 maart. Een mogelijke eindronde wenkt voor de jonge Flames.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties