Genk Ladies boeken ticket voor play-off 1 na straffe zege tegen Zulte Waregem

Genk Ladies boeken ticket voor play-off 1 na straffe zege tegen Zulte Waregem
Foto: © photonews

In de Super League stonden op vrijdag al twee pittige duels op het programma. KRC Genk en Zulte Waregem speelden tegen elkaar een rechtstreeks duel om play-off 1. En de thuisploeg deed een geweldige zaak.

Het behalen van play-off 1 leek voor de KRC Genk Ladies slechts een formaliteit te worden de laatste drie speeldagen. Niet verliezen van Zulte Waregem was eigenlijk vermoedelijk al meer dan voldoende, maar in stijl winnen van Essevee is natuurlijk nog mooier.

In een interessant duel in Limburg was het pas in de tweede helft dat kapitein Sien Vandersanden de score wist te openen. De onvermijdelijke Gwen Duijsters maakte er tien minuten voor tijd nog 2-0 van, meteen ook de eindstand.

KRC Genk Ladies zeker van play-off 1, Zulte Waregem vermoedelijk naar play-off 2

Door de zege heeft KRC Genk Ladies nu 29 punten, waarmee het knap vijfde staat in de Super League. Zulte Waregem telt 17 eenheden en zag de KAA Gent Ladies ook uitlopen tot zes punten in de stand van de competitie.

Met nog twee speeldagen voor de boeg is het voor Essevee op die manier schier onmogelijk geworden om nog de top-6 te halen. Net als vorig jaar wenkt dus play-off 2 voor de ploeg uit Zuid-West-Vlaanderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties