Gent Ladies winnen in Charleroi en hebben ticket voor play-off 1 zo goed als beet

Gent Ladies winnen in Charleroi en hebben ticket voor play-off 1 zo goed als beet
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stonden op vrijdagavond al twee duels op het programma. KAA Gent trok op bezoek naar Charleroi in een duel dat vooral voor de Buffalo's nog van groot belang was met oog op de play-offs.

KAA Gent kon een prima zaak doen in de strijd om play-off 1, maar mocht dan geen punten laten liggen op bezoek bij Charleroi. De Zebrettes van hun kant zijn al zeker van play-off 2 en willen vooral doorgroeien naar volgend seizoen toe.

Degradatie is onmogelijk, maar de staartploeg wilde wel opnieuw laten zien dat ze een stugge tegenstander zijn voor heel wat ploegen. En dat zou ook blijken tegen de Buffalo's, want halfweg de tweede helft was het nog steeds 0-0.

KAA Gent haalt het met 1-3 bij Sporting Charleroi

Daarna ging het wel snel. Karlijn Helsen scoorde twee keer in evenveel minuten, dankzij Charlotte Faity werd het snel 1-2 en zo bleef het tot in de toegevoegde tijd spannend. Amber Maximus maakte de match helemaal af.

De Buffalo's zien de kloof met Zulte Waregem tot zes punten groeien. Met nog twee speeldagen voor de boeg is play-off 1 zo goed als zeker binnen, maar nog niet officieel. Dat moet de komende twee matchen blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties