Super League: Club Brugge boekt logische en ruime zege tegen hekkensluiter Woluwe

Super League: Club Brugge boekt logische en ruime zege tegen hekkensluiter Woluwe
Foto: © Leo Stolck

In de Super League was het op zaterdag alle hens aan dek voor zes teams. Club YLA speelde in eigen huis tegen WS Woluwe in een wedstrijd die eigenlijk niet mocht worden verloren. En blauw-zwart zou het zover ook niet laten komen.

Club YLA wilde tegen staartploeg WS Woluwe de drie punten thuishouden en zo ook de druk op de ketel houden naar de top-3 van de klassering. Wie weet wat er in play-off 1 nog mogelijk is na halvering van de punten.

Blauw-zwart nam de match meteen in handen en kwam op het kwartier via Davinia Vanmechelen op voorsprong, maar bij de rust stond het verrassend 1-1 dankzij een goal van Ambre De Meester. Het verschil werd zo pas na de rust gemaakt.

3 op 48 voor Woluwe, Club YLA mag dromen in play-off 1

Rania Boutiebi scoorde twee keer in vijf dolle minuten, de ingevallen Celien Guns maakte er zelfs nog 4-1 van. Club Brugge zit zo op dertig punten en blijft knap vierde in de stand in de Super League, voor Woluwe is het een moeilijk seizoen met 3 op 48.

Voor de Brusselaars is play-off 2 nu al een zekerheid, voor blauw-zwart ligt play-off 1 vast. Daarin kunnen ze proberen de topploegen Standard, OH Leuven en Anderlecht naar de kroon te steken. De komende maanden wordt het nog spannend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties