Super League: Anderlecht haalt ruim uit op bezoek bij Mechelen en komt dichter bij OH Leuven

Super League: Anderlecht haalt ruim uit op bezoek bij Mechelen en komt dichter bij OH Leuven
Foto: © Louis Evrard

In de Super League was het op zaterdag alle hens aan dek voor zes teams. RSC Anderlecht wilde op bezoek bij KV Mechelen uitpakken met een deugddoende prestatie en dat zou ook gaan lukken uiteindelijk.

Standard won de topper van OH Leuven en dus kon Anderlecht tot op een puntje naderen van de Leuvenaars en de tweede plaats in de Super League. Dan moest het op verplaatsing bij staartploeg KV Mechelen wel de drie punten pakken.

Vrouw in vorm bij RSC Anderlecht is Amélie Delabre en ook tegen KV Mechelen was de aanvalster van paars-wit opnieuw goed bij schot. Ze opende de score al na drie minuten en wist ook een elfmeter om te zetten. Tussendoor had een owngoal van Mechelen voor een 0-3 bij de rust gezorgd.

Hattrick Delabre zorgt voor 0-5 overwinning voor RSC Anderlecht in Kortrijk

Ook na de pauze scoorde Delabre nog een keertje, terwijl ook de ingevallen Sakina Ouzraoui Diki nog een doelpuntje wist mee te pikken. Paars-wit kwam nooit in de problemen, op het uur stond de 0-5 eindstand al op het bord.

Met nog twee speeldagen te gaan in de Super League heeft Anderlecht nu 36 punten. Standard leidt de dans met 40 eenheden, OH Leuven heeft er 37 en Club Brugge 30. Voor de play-offs worden die punten ook nog eens door twee gedeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties