Red Flames U19 spelen interessante oefenwedstrijden met oog op belangrijke (en haalbare?) EK-kwalificatie

Red Flames U19 spelen interessante oefenwedstrijden met oog op belangrijke (en haalbare?) EK-kwalificatie
Foto: © Robert Absolonne Lardot

De Belgian Red Flames U19 hebben zich eind 2023 weten te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. Hun tegenstanders op weg naar dat EK in Litouwen zijn mogelijk te pakken en dus is de voorbereiding volop begonnen.

Met Servië kregen ze een op papier iet of wat haalbare tegenstander uit de reekshoofdenpot - onder meer Spanje, Engeland, Frankrijk, Nederland en Duitsland waren ook mogelijk en zeker op papier lastiger. En dus mag er gedroomd worden.

Verder werden ook Slowakije en Wit-Rusland aan de Belgen gekoppeld. De Red Flames U19 willen alvast niets aan het toeval overlaten voor de eliteronde, die van 3 tot 9 april 2024 zal worden gespeeld en waar een ticket voor het EK in Litouwen op het spel staat.

Twee oefenwedstrijden tegen Zwitserland voor U19

In voorbereiding op de eliteronde worden alvast een aantal interessante oefenwedstrijden georganiseerd. Die worden op 23 en 26 februari gespeeld in Tubeke. Zwitserland is evenveel keren de tegenstander voor de jonge Flames.

Dan weten ze tegen een Europese subtopper meteen hoever ze staan en waar eventueel nog moet worden bijgestuurd met oog op een dikke maand later.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties