Eerste Nationale vrouwen: Anderlecht maakt indruk in West-Vlaanderen

Eerste Nationale vrouwen: Anderlecht maakt indruk in West-Vlaanderen
Foto: © Louis Evrard

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Of toch een zeer beperkte, want er werd gevoetbald tijdens de midweek. En Anderlecht won daarbij een belangrijk duel.

Stilaan wordt de strijd bikkelhard, want het aantal speeldagen is kleiner en kleiner aan het worden. Na afgelopen weekend hebben Westerlo en Eendracht Aalst nog elf wedstrijden voor de boeg. En de spanning is er ook na dit weekend nog steeds. 

In de midweek stond er amper één duel op het programma, eentje tussen Famkes Merkem Diksmuide A en RSC Anderlecht B. En het waren de hoofdstedelingen die kwamen, zagen en overwonnen in het verre West-Vlaanderen.

Anderlecht wint met 0-3 in West-Vlaanderen

Het was een vooruitgeschoven wedstrijd waardoor beide ploegen nu 20 wedstrijden hebben gespeeld. Anderlecht haalde het uiteindelijk met 0-3. Lowies Vandekerckhove zorgde voor een snelle 0-1, dankzij Diana Camila Quévy was de match op het halfuur eigenlijk al gespeeld.

Melisa Kurt deed na de rust de rest. In de stand staat Anderlecht met 34 punten op een knappe vierde plaats, al is de kloof richting de top-3 wel nog groot. Merkem blijft achter op de achtste plaats en ziet Anderlecht uitlopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties