Flames hebben geen excuus in Hongarije: "Een onbekende ploeg, maar ..."

Flames hebben geen excuus in Hongarije: "Een onbekende ploeg, maar ..."
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames eindigden uiteindelijk derde in hun poule van de Nations League. En dus moeten ze in Hongarije en in Leuven degradatie naar de B-poule van de Nations League proberen te vermijden. Als de logica gerespecteerd wordt, dan moet dat kunnen. Maar de Flames zijn op hun hoede.

In november werd er geloot voor de barrages en kwam Hongarije uit de trommel voor de Belgian Red Flames. Vrijdagavond spelen de Flames in de Puskás Akadémia Pancho Aréna in Felcsút de heenwedstrijd om in de A-League te blijven, vier dagen later volgt op dinsdag de terugwedstrijd in het King Power aan den Dreef-stadion in Leuven.

Tessa Wullaert blikt vooruit op het belangrijke duel: "Het zijn twee bekerwedstrijden, elk detail zal belangrijk zijn. We willen met een goed resultaat naar België terugkeren", klinkt het op de kanalen van de Belgische voetbalbond.

Tessa Wullaert: "Hongarije is een onbekende ploeg, maar ..."

"Het is een onbekende ploeg, maar we mogen hen niet onderschatten. Velen van hen spelen bij degelijke clubs in het buitenland. We weten wat we aan elkaar hebben en waar we staan, dat moeten we nu ook op de mat brengen. Het mooiste cadeau dat we Ives Serneels kunnen geven voor zijn 150e wedstrijd is een overwinning."

Ook Janice Cayman wil een goede prestatie neerzetten tegen Hongarije: "We gaan voor een overwinning in Hongarije, dat is de insteek. Het is een nieuwe situatie voor ons, want meestal zijn we de underdog en nu moet het een beetje van ons komen. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties