Ives Serneels is een gelukkig man na kletterende zege in Nations League-barrages

Ives Serneels is een gelukkig man na kletterende zege in Nations League-barrages
Foto: © photonews

Voor Ives Serneels werd het in Hongarije zijn 150e wedstrijd als bondscoach van de Belgian Red Flames. Vooraf was hij een beetje ziekjes, maar hij zag zijn team de terugwedstrijd helemaal overbodig maken. De coach was dan ook een gelukkig man na de 1-5 in Felcsut.

Sari Kees (2x), Justine Vanhaevermaet en Tessa Wullaert (2x) zorgden voor een 1-5 overwinning in Hongarije. De terugwedstrijd in Leuven is zo een maat voor niets geworden. Ives Serneels vierde zijn 150e cap op de bank van de Flames en was achteraf een gelukkig man.

"De ambitie om te tonen dat we beter waren was er, maar de eerste minuten waren we dat eventjes vergeten", verwees Serneels bij de Belgische voetbalbond naar de vroege 1-0 achterstand in Felcsut. Daarna ging België er echter snel op en over.

Ives Serneels heel fier over prestatie van zijn Red Flames

"Ik kan heel fier zijn over de volgende 83 minuten. We hebben na die achterstand niet heel veel moeten bijsturen, de speelsters hebben op het veld zelf de wedstrijd terug in handen genomen", hoorden we een gelukkige oefenmeester.

Het niveau kon volgens sommige analisten nog wat hoger, maar Serneels? Die was meer dan tevreden: "We hebben onze kwaliteiten getoond na de pauze. We hebben in Leuven al mooie wedstrijden gespeeld en momenten beleefd, dat willen we ook dinsdag opnieuw doen." 

Tickets voor het duel in het King Power aan den Dreef kunnen nog steeds worden besteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties