Ook deze landen zitten nog in de A-League van de Nations League

Ook deze landen zitten nog in de A-League van de Nations League
Foto: © photonews

In de Nations League hebben de Belgian Red Flames een prima zaak gedaan in de barrages door degradatie te vermijden. Maar er waren natuurlijk nog heel wat andere duels waarin er op het scherpst van de snee. Daarin ging het ook hard.

In de barrages waren er naast het duel tussen de Belgen en Hongarije nog drie andere pittige duels. In twee daarvan was het team dat uit de A-League kwam net als de Red Flames al bijna zeker van een verlengd verblijf op het hoogste niveau.

Noorwegen won de heenmatch met 0-3 op bezoek bij Kroatië, Zweden van zijn kant won zelfs met 0-5 op bezoek bij Bosnië-Herzegovina. Enkel IJsland had nog werk aan de winkel na een 1-1 gelijkspel. En dus was het uitkijken naar de terugwedstrijden op dinsdag en woensdag.

IJsland klopt Servië maar ternauwernood in barrages

Noorwegen had zoals verwacht geen kind aan de Kroaten en won de terugwedstrijd met liefst 5-0. Zowel Haug als Maanum scoorden twee goals. Zweden maakte het ook nooit spannend en zette Bosnië-Herzegovina opnieuw met 5-0 opzij - bij de rust was het al 3-0, vijf verschillende speelsters scoorden.

En ook IJsland blijft gewoon in de Nations League, al hadden zij het heel wat lastiger tegen de Serven. Die waren via Poljak op voorsprong gekomen en pas in het slotkwartier zorgden Jonsdottir en Nielsdottir voor het verschil: 2-1. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties