Red Flames dinsdag in de trommels voor EK-kwalificatie 2025, Wullaert en Janssens blikken vooruit

Red Flames dinsdag in de trommels voor EK-kwalificatie 2025, Wullaert en Janssens blikken vooruit
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hadden uiteindelijk geen kind aan Hongarije en wonnen over twee wedstrijden met 10-2. Daardoor mogen ze volgende week dinsdag in de loting voor het EK 2025 plaatsnemen in de A-League van de Nations League.

Voor die loting richting EK 2025 in Zwitserland zullen de Belgian Red Flames in pot 3 zitten, de plaats die ze ook behaalden in de groepsfase van de afgelopen Nations League. En dus zijn ook de mogelijke tegenstanders bekend.

Uit pot 1 zijn dat Spanje, Nederland, Duitsland en Frankrijk - de halvefinalisten van de afgelopen Nations League. In pot 2 zitten Engeland, Italië, Denemarken en Oostenrijk, in pot 4 zitten Finland, Ierland, Polen en Tsjechië.

Nederland, Engeland en Spanje te vermijden bij de loting dinsdag?

"We hopen vooral Nederland, Engeland en Spanje te vermijden. We zullen dinsdag met de loting wel zien wat het zal gaan worden", blikte Jill Janssens bij Sporza na de 5-1 zege tegen Hongarije al even kort vooruit naar de loting.

Ook Tessa Wullaert keek vooruit: "Het zullen moeilijker tegenstanders worden dan Hongarije. In pot 1 zitten enkel toplanden, maar daar worden we beter van. We moeten in onszelf geloven en een stapje bijzetten richting de volgende matchen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties