Spanje wint eerste Nations League bij de vrouwen, Nederland grijpt naast het podium

Spanje wint eerste Nations League bij de vrouwen, Nederland grijpt naast het podium
Foto: © photonews

In de Nations League stonden er niet enkel barragewedstrijden op het programma, maar ook de halve finales van de Nations League. Daarin stonden Spanje en Frankrijk tegenover elkaar in de eindfinale.

Spanje had Nederland verslagen, terwijl Frankrijk had gewonnen van Duitsland. En dus speelden beide landen tegen elkaar in de finale. In Sevilla leverde dat een boeiende strijd om tussen beide landen, waarin het thuisland het zou halen.

Op het halfuur scoorde Aitana Bonmati de 1-0 voor Spanje op aangeven van Olga Carmona, net na de rust zorgde Mariona Caldentey voor de dubbele voorsprong. Daarvan herstelden de Fransen niet meer, waardoor Spanje de eerste eindwinnaar is in de Nations League.

Duitsland klopt Nederland in strijd om het brons

De strijd om brons werd dan weer een prooi voor Duitsland. Die gingen in het Abe Lenstra-stadion met 0-2 winnen op bezoek bij Nederland. Daardoor pakten ook de Duitsers nog een prijsje in deze Nations League, al zal vooral al gekeken worden naar het EK 2025 en een mogelijk gezamenlijk WK 2027.

Bühl en Schüller zorgden voor de Duitse doelpunten en zo voor brons in de Nations League. Voor Nederland wordt het na twee duidelijke nederlagen herbronnen met oog op de volgende kwalificatiecampagne. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties