Hattrick Reynders voldoende voor knappe driepunter OH Leuven in Super League

In de Super League stonden op vrijdag al twee pittige duels op het programma. OH Leuven ging daarbij op bezoek bij staartploeg Charleroi. Vooral voor de Leuvenaars was dat dus een heel belangrijk duel.

OH Leuven kon met een overwinning op bezoek bij Charleroi meteen druk zetten op Standard en Anderlecht, die zaterdagavond hun wedstrijd pas afwerken. En dus hadden de Leuvenaars eigenlijk geen enkele keuze op bezoek bij de Zebrettes.

Bij de bezoeksters begon topschutter Zomers op de bank, maar met Aurélie Reynders hadden ze wel een andere speelster in de rangen zitten die voor de doelpunten zou gaan zorgen. Voor de rust maakte ze er snel 0-1 van, na de koffie had ze aan vijf dolle minuten genoeg om haar hattrick te vervolledigen.

Aurélie Reynders zorgt voor hattrick voor OH Leuven op bezoek bij Charleroi

Daar kon Charleroi nooit meer van herstellen. Het scoorde niet en verloor uiteindelijk met 0-3. De Carolo's blijven zo achteraan in het klassement hangen, OH Leuven is voorlopig opnieuw co-leider samen met Standard in afwachting van het duel van de Rouchettes tegen Anderlecht.

Voor Leuven is er nog één wedstrijd in de reguliere competitie en de halve finales in de Beker van België. Daarna beginnen de play-offs, met halvering van de punten.